Türkiye'nin mühendis kızları
PROGRAMLAR

TÜRKİYE’NİN MÜHENDİS KIZLARI

Türkiye’deki mühendis olmak isteyen kızlarımıza destek oluyor.

Limak olarak, mühendislik eğitimi alan ve alacak olan kız öğrencileri, eğitimleri boyunca birçok yönden desteklemeyi hedefleyerek projemizi oluşturduk.

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, ülkemizin dört bir yanındaki kız öğrencilerin mühendislik eğitimine özendirilmesi ile başlayıp, devamında birçok destek faaliyetini de içeriyor. Proje, lise ve üniversitelere yönelik iki ayrı faaliyet grubundan oluşmakta.

LİSELİLER

Fen ve Anadolu liselerinde eğitim gören kız öğrenciler mühendislik mesleği ile ilgili olarak farklı etkinliklerle bilgilendiriliyor. Bu yolla kendilerini mühendisliğe yakın hissetmeleri ve meslek seçimlerinde daha fazla tercihleri arasına almaları hedefleniyor.

ÜNİVERSİTELİLER

Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan genç kızlarımız, eğitim hayatları boyunca birçok yönden destekleniyor. Bu destekler arasında;

• Üniversite eğitimi süresince öğrenim bursu
  • Limak ve sektördeki farklı kuruluşlarda staj imkanı
  • Gönüllü kadın mühendislerimiz aracılığıyla mentorluk desteği
  • Sosyal mühendislik sertifika programı
  • İhtiyaçlar çerçevesinde Limak ve sektördeki farklı kuruluşlarda istihdam imkanı bulunuyor.
Burs Koşulları:
Dokümanı indirmek için tıklayınız.

Gönüllüler ile Mentorluk Çalışmaları

Limak’ta çalışan kadın mühendisler ve bu alanda öne çıkan farklı kadın mühendislerle gönüllü eğitim ve mentorluk programı yürütülüyor. Özel Sektör Gönüllüler Derneği ile iş birliği yapılarak, alanında uzman profesyoneller tarafından verilen eğitim ile bilgilendirilen gönüllü mentorlar, bursiyerlerle tecrübe aktarımına dayalı bir iletişim ağı içerisinde bulunuyorlar.

Mentorluk 6 modülden oluşuyor. Modüllerin başlıkları;

• Gönüllülük nedir, gönüllülüğün bize kazandırdıkları, gönüllülük örnekleri
  • Kurumsal gönüllülük,
  • Dünyada ve Türkiye’den örnekler
  • Gençlerle yapılan gönüllülük çalışmaları