Limak Vakfı

Limak Vakfı, eğitim, kültür sanat ve spor alanlarında gerçekleştirdiği projelerle toplumsal fayda yaratmayı amaçlayan bir özel vakıftır.
Vakfın amacı, hızla küreselleşen günümüz dünyasında, toplumumuzun genç ve dinamik potansiyelini nitelikli insan gücüne dönüştürerek, sahip olduğu üstünlüğü çok daha büyük ve belirleyici bir güç haline getirebileceği gerçeğine dayanmaktadır.
Vakıf, faaliyetleri bu amacı gerçekleştirmek için en değerli yatırımın insana yapılacak yatırım olduğu bilinciyle ve ‘ gençlik gelecektir ‘ anlayışıyla eğitim odaklı; güçlü, çağdaş, saygın bir toplumun evrensel değerlere saygılı, sosyal, ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunacak nesiller yetiştirmek üzerine inşa etmektedir.

Projelerimiz

Türkiye'nin Mühendis Kızları

Ülkemizin dört bir yanındaki kız öğrencilerin mühendislik eğitimine özendirilmesi ile başlayıp, devamında birçok destek

Türkiye'nin Enerji Akademisi

Limak Enerji’nin Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile birlikte hayata geçirdiği “Türkiye’nin Enerji Akadem

Evin Küçük Mühendisleri

Projeye, 2018 yılında Gaziantep’te ailelerle buluşma, öğretmen eğitim seminerleri, sınıf uygulamaları ve veli bilgilendi

Limak Filarmoni Orkestrası

Türk müziğini çok sesli yorumlayarak, geniş kitleleri çok sesli müzikle buluşturmayı amaçlıyor.

Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu

Ülkemizin geleceğini oluşturan, imkansızlıklara meydan okuyarak başarıya odaklanan ve orta öğretimde üstün başarı göster

Limak Sohbetleri

Limak Sohbetleri ile toplumun eğitim alanında gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Ayrıntılar

Limak Vakfı, Limak Şirketler Grubu’nun hayırseverlik geleneğinin üzerine inşa edilen sosyal yatırımlarının kapsamını genişletmek amacıyla 2016 yılında kurulmuştur

Basın

Limak Vakfı ve Türkiye'nin Mühendis Kızları Projesi’ne Avrupa'da Ödül Yağdı

10 Ekim 2018
Limak Vakfı’nın iş hayatında kadınları güçlendirmek için başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Londra ve Barselona’da düzenlenen Stevie ve IPRA ödül törenlerinde toplam 5 ödüle layık görüldü.

LİMAK VAKFI’NDAN ZİHİNSEL VE BEDENSEL ENGELLİLER İÇİN ÇOK ÖZEL BİR OKUL.

06 Haziran 2017
Eğitime yaptığı katkılarıyla dikkat çeken Limak Vakfı, Türkiye’nin en modern tasarımına ve altyapısına sahip Zihinsel ve Bedensel Engelliler Okulu için protokol imzaladı.

LİMAK VE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE’NİN ENERJİK MÜHENDİS ADAYLARINI YETİŞTİRİYOR!

07 Temmuz 2017
Enerji sektörüne genç mühendislerin yetiştirilmesi amacıyla oluşturulan Türkiye’nin Enerji Akademisi ilk dönem mezunlarını verdi. Limak Enerji ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen programda 100 genç mühendis adayı Türkiye’nin yanı sıra ABD dahil 21 farklı ülkede

LİMAK’IN “KÜÇÜK MÜHENDİSLER” SERÜVENİ GAZİANTEP’TEN BAŞLIYOR.

09 Eylül 2017
“Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesini başarıyla sürdüren Limak Vakfı, mühendisliği küçük yaşlardan itibaren sevdirmeyi amaçlayan “Evin Küçük Mühendisleri” projesi için harekete geçti.