Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı

Limak Şirketler Grubu’nun yıllardır yürüttüğü tüm sosyal yatırımlarını ve yardım projelerini tek bir çatı altında toplamak, daha kurumsal ve etkili olarak devamını sağlamak adına, 2016 yılında Limak Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı kuruldu.

Vakfın eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri, kadınların mühendislik alanında daha fazla var olmasını desteklemek üzere, kapsamlı ve uzun vadeli bir sosyal sorumluluk projesi olarak 2015 yılında başlatılan, Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’dir. Bu projeyle; içimizdeki mühendisleri ortaya çıkarmak, kızlarımızın bu alanda daha fazla yer almalarını sağlamak ve Türkiye’nin parlak geleceğine yatırım yapmak amacıyla mühendislik eğitimi alan ve alacak olan kız öğrenciler, eğitimleri boyunca birçok yönden desteklenmektedir. Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi, ülkemizin dört bir yanındaki kız öğrencilerin mühendislik eğitimine özendirilmesi ile başlayıp, devamında birçok destek faaliyetini içeren bir projedir.

Mühendisliği okul öncesi dönemdeki çocuklara sevdirebilmek, özel olarak tasarlanan oyunlarla mühendisliğin hayatın her alanında var olduğunu, aileler ve okul öncesi çocuklarına anlatabilmek için 2017 yılında “Evin Küçük Mühendisleri” projesi de hayata geçirilmiştir.

Limak Vakfı tarafından 2016 yılında başlatılan Gülseren Özdemir Üstün Başarı Bursu Programı ile de ortaöğretimde öğrenimini sürdüren, maddi imkansızlıklar içinde başarı ile okuyan gençlerin eğitimine ve gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Eğitim alanında desteklediğimiz diğer bir proje, Boğaziçi Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyeleri ve öğrencileri arasında ortak araştırma projeleri yapılması hedefiyle oluşturulan MISTI (MIT Science and Technology Initiatives) - Boğaziçi Uluslararası Araştırma, Eğitim ve Destek Programı. Üç yıl süreyle mali destek verilecek olan projeyle, Türkiye’nin araştırma altyapısına katkı sağlamak ve yeni projelerin oluşmasında öncü olmak amaçlanmaktadır. Yine 2016 yılında Vakıf bünyesinde başlatılan bir diğer proje olan Limak Sohbetleri ile, akademisyen, yazar, sanatçılardan oluşan konuşmacıların ağırlandığı bir platform ile toplumun eğitim alanında gelişimine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Kültür - sanat alanında ise, 2017 yılında, genel sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası kurulmuştur. Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Rengim Gökmen yönetimindeki orkestranın ilk performansında, Zeki Müren’in zamansız şarkılarına yer verilmiştir.

Limak Vakfı’nın amacı, hızla küreselleşen günümüz dünyasında, toplumumuzun genç ve dinamik potansiyelini nitelikli insan gücüne dönüştürerek, sahip olduğu üstünlüğü çok daha büyük ve belirleyici bir güç haline getirebileceği gerçeği olarak belirlenmektedir. Vakıf, faaliyetlerini bu amacı gerçekleştirmek için en değerli yatırımın insana yapılacak yatırım olduğu bilinciyle ve “gençlik, gelecektir” anlayışıyla eğitim odaklı; güçlü, çağdaş, saygın bir toplumun evrensel değerlere saygılı, sosyal ve ekonomik sorunların çözümüne katkıda bulunacak nesiller yetiştirmek üzerine inşa etmektedir.

ÖDÜLLER

LİMAK VAKFI
2018• Stevie Ödülleri Altın Stevie
Yılın Yöneticisi - Sivil Toplum - Ebru Özdemir