Limak Sohbetleri

Farklı konulardaki konuşmacıları toplumla buluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan Limak Sohbetleri’nin ikincisi 17 Mart 2018 tarihinde Limak Ambassadore Otel’de gerçekleştirildi. “1 Kulaç Fazlası” adıyla düzenlenen etkinlikte down sendromlu milli yüzücümüz Caner Ekin’in hikayesi 18 yıllık antrenörü ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Spor Genel Koordinatörü Osman Akdemir tarafından dinleyicilerle paylaşıldı. 2003’te İrlanda’da düzenlenen Dünya Özel Olimpiyat Oyunları’nda Dünya Şampiyonu ve 2011’de Boğaziçi Yarışları’nda 6,5 km yüzerek Boğaz’ı geçen ilk down sendromlu sporcu olan Caner Ekin, Milli Olimpiyat Komitesi tarafından “Kıtalararası Yüzücü” unvanını almıştır.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe 150’ye yakın dinleyici katıldı.