TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı

Limak Enerji olarak 2017 yılında başlatılan Türkiye’nin Enerji Akademisi (TEA) programı, yeni dönemde günümüzün hızla değişen ihtiyaçlarına uygun bir yapıya dönüştürüldü. Sektörel gelişmeler, dünyada hızla gelişen teknolojiler, yaygınlaşan yenilikçi iş modelleri ve dijital dönüşüm trendleri dikkate alınarak tasarlanan “TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı” 2018 yılında hayata geçirildi.

Türkiye’nin enerji sektörüne odaklanmış ilk girişimcilik hızlandırma programı olan bu program boyunca, girişimci adayları ve girişimcilerin enerji sektörüyle ilgili yenilikçi iş fikirlerini, iş modellerini ya da teknolojilerini geliştirebilmeleri ve başarıyla hayata geçirebilmeleri için gereken destekler sağlanacak.

100’e yakın başvuru içerisinde ön değerlendirme ve elemelerin ardından projelerini sunan 31 takımdan 11’inin seçildiği programda projeler, 6 ay boyunca hızlandırma kamplarına (yüzyüze eğitimler ve workshoplar) ve mentorluk sürecine dahil edilecek. Program bitmeden yapılacak ara eleme sunumları ve sonrasında final sunumları ile 2019 yılı sonunda başarılı girişimler belirlenecek.

Program sonunda takımlar, girişimci desteğinden pilot uygulama desteğine; yatırım kapasitesini artırmadan Limak Enerji iş birliğine kadar farklı alanlarda kazanım fırsatları elde edebilecekler.

www.turkiyeninenerjiakademisi.com